mandag den 28. juni 2010

Flot gratis frugtskål ...

(For the English version click here. )


genbrug af 'vinduet' fra en gammel vaskemaskine

Glasset fra den gamle vaskemaskine blev til en trendy og nyttig frugtskål. (Det er lidt 'snyd' da jeg ikke havde fået taget et billede af den gamle maskine, er det her billede af den nye).

Den gamle vaskemaskine ville ikke vaske mere - og det kunne ikke betale sig at reparere den.

Et par skruer blev fjernet fra indersiden af lågen for at få glasset ud. Skruerne sad godt fast, men det lykkedes at få dem løsnet, ved at hælde lidt meget varmt vand på. (Pas på at du ikke skolder dig - og hold småfolk væk, mens du hælder varmt vand på). 

Der sad en del kalk og gamle sæberester i kanten, der hvor gummipakningen havde siddet. Det gik let af ved hjælp af en grøn skuresvamp og lidt opvaskemiddel, men for at være helt sikker på, at jeg havde fået glasset gjort helt rent, gik jeg udenfor med det + en klud og en flaske acetone og pudsede det sidste usynlige sæbefedt væk.

Vores nye glasskål blev dekoreret med en bred halvtør malerpensel og noget glasmaling med perlemorsskær fra den lokale farvehandler, men hvis du har fået lyst til at lave din egen kreative frugtskål, kan den jo males eller dekoreres på alle mulige andre måder. Det er kun fantasien, der sætter grænserne ;-)

 Jeg malede med brede løse penselstrøg, men glasmaling bliver også meget flot, hvis det duppes på med en svamp. Prøv evt. først på et stykke papir, hvilken teknik og mønster, du helst vil bruge.

Vælg glasfarver, der passer til det rum, du regner med at bruge skålen i - eller brug, hvad du har stående (det kan jo fjernes igen, så længe du ikke bruger farver, der skal brændes fast). Den glasfarve jeg har brugt holder fint til almindelig opvask. Desværre kan jeg ikke huske, hvilket mærke det var.

Skålen er ret stor og lidt tung, så den står godt fast. Bunden er dejlig rundet i kanten, så der er ingen risiko for mærker på bordet. Den kan selvfølgelig bruges til andet end frugt. F.eks. til brød på morgenbordet, til strikke- eller hækletøj eller smid et par garnnøgler i farver, der matcher i den - og brug den som en trendy farveklat i stuen. Vælg glasfarverne efter det rum, du regner med at bruge din nye skål i, så bliver resultatet endnu mere perfekt.

Kig efter kasserede vaskemaskiner på din lokale genbrugsplads, hvis du ikke vil vente på, at din egen vaskemaskine skal gå i stykker ;-) Ingen kommentarer:

Send en kommentar